Sağlık Mikroplarla savaşmanın tek yolu var! Öğün atlamak tüm dengeyi bozuyor ruf3 ruf328 Aralık 2024 Kış Aylarında Bağışıklığı Güçlü Tutmak İçin Uzman Tavsiyeleri Soğuk kış aylarında bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanın yollarını arıyorsanız, işte uzmanların önerileri. Bu yıl hastalıklardan kaçınmak ve mevsimin tadını çıkarmak için bazı ipuçlarına dikkat etmek önemli. Peki, bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? 1- Besin Değeri Yüksek Gıdalar Tüketin Kış aylarında beslenmenize dikkat etmek bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olabilir. C vitamini ve çinko gibi besinler bağışıklık sisteminin korunmasında önemli rol oynar. C vitamini turunçgiller, meyveler ve sebzelerde; çinko ise baklagiller ve tam tahıllı yiyeceklerde bulunur. 2- Tam Tahıllı Ürünler Tüketin Kış mevsiminde yeni tarifler denemek için motivasyonunuz artabilir. Ancak sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı korumak da önemlidir. Uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendiren tam tahıllı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor. 3- D Vitamini Alımını Artırın Kış aylarında güneş ışığından yeterince faydalanamadığınızda D vitamini eksikliği oluşabilir. Bu nedenle doktorunuza danışarak D vitamini takviyesi düşünebilirsiniz. 4- İltihap Önleyici Ürünler Tüketin Kış aylarında iltihaplanmayı önlemek için beslenme düzeninize zencefil, zerdeçal ve sarımsak gibi iltihap önleyici yiyecekleri ekleyebilirsiniz. Bu besinler, vücudunuzu enfeksiyonlara karşı korurken hafif ve sağlıklı bir şekilde beslenmenizi sağlar. 5- Öğün Atlamayın Vücudunuzun enerjiye ihtiyacı olduğunu unutmayın. Öğün atlamak, sağlıksız alışkanlıklara ve vücutta dengesizliğe yol açabilir. Hafif ve besleyici atıştırmalıklarla düzenli aralıklarla beslenerek vücudunuzu güçlü tutabilirsiniz.
Sağlık Elektrikli ısıtıcılar yakın kullanımda cilt rahatsızlığına neden olabiliyor ruf3 ruf36 Ocak 2025 “Hastalar, bal peteği renginde veya mavimsi koyu kahverengi korkutucu lekeyle geliyorlar ve bunun nasıl oluştuğunu soruyorlar. Isıtıcının veya ısıyı yayan her ne aparat varsa, mümkün mertebe çok deriye yaklaştırılmaması lazım”
Sağlık “Ağrı eşiğini etkileyen en önemli faktörlerden biri genetik yapıdır” ruf3 ruf312 Aralık 2024 “Kronik ağrı çeken kişilerde ağrı eşiği genellikle daha düşük”
Sağlık DSÖ’den ‘maymun çiçeği virüsü’ için acil toplantı Admin14 Ağustos 2024 DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Her yıl bildirilen vakaların sayısı bu dönemde istikrarlı bir şekilde arttı” dedi.